Kohus vahistas leedukatest libapolitseinikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelmid petavad telefoni teel inimestelt raha välja.
Kelmid petavad telefoni teel inimestelt raha välja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Harju maakohus vahistas täna prokuratuuri taotlusel kolm leedukast libapolitseinikku, keda kahtlustatakse vanuritelt raha välja petmises.

Politsei pidas kolmapäeval kinni 19-aastase Aliki, 33-aastase Sergei, 28-aastase Tatjana ja 15-aastase nooruki. Prokurör pidas vajalikuks esimese kolme vahistamist, sest vabadusse jäädes võivad nad hakata kriminaalmenetlusest kõrvale hoidma või jätkata uute kuritegude toimepanemist.

Kahtlustatakse, et need Leedu kodanikud kasutasid petuskeemi, kus kelm helistas ohvrile, tutvustas end politseinikuna ning rääkis, et tema lähedane on põhjustanud õnnetuse. Seejärel üritati inimeste tunnetele rõhudes nendelt välja petta suurem summa sularaha, mis on väidetavalt vajalik kriminaalmenetlusest hoidumiseks või kannatanule maksmiseks.

«Pettuse ohvriteks on eranditult vanemad vene keelt kõnelevad inimesed. Summad, mis kannatanud on kahtlustatavatele maksnud, on erinevad. Neist suurim on praegustel andmetel olnud üle 100 000 krooni,» märkis Põhja ringkonnaprokurör Dmitri Teplõhh.

Praeguseks on politseile laekunud kümneid teateid samasuguse skeemi kasutamise kohta.

Kuigi niinimetatud libapolitseinike skeem on politseile ja prokuratuurile ammu tuttav, tõdes Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse juht Rain Kuus, et kelmide käitumine on muutunud aastatega järjest konspireeritumaks ning nende sammud on märksa hoolsamini läbi mõeldud.

«Kahtlustatavad isikud peeti kinni vahetult pärast ohvripoolset raha maksmist. Kuigi oleme viimasel kahel aastal inimesi antud skeemist aktiivselt teavitanud, leiavad paraku kelmid endiselt heausklikke inimesi, kes nõustuvad neile raha maksma,» lisas Kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles