«Keskpäevatund»: Reformierakond ja sotsid saavutavad kokkuleppe

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide konsultatsioonid
Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide konsultatsioonid Foto: Toomas Tatar / Postimees

Kuku raadio saates «Keskpäevatund» osalenud Hannes Astok, Priit Hõbemägi ja Ainar Ruussaar ennustasid, et sotsiaaldemokraatide ja Reformierakonna läbirääkimisi saadab edu ning nad moodustavad uue valitsuse.

«Paistab, et Siim Kallas on endaga kaasa toonud järjekordse pori ventilaatorisse loopimisse, luukeresid koliseb ümber Kallase nii palju, et ühelt poolt jätab see mulje koordineeritud tegevusest, teiselt poolt on asjad tihti lihtsamad kui paistab,» rääkis Hõbemägi.

«Aga Kallasel tuuleb hakata mäletama, amneesia võib olla poliitiku väga hea sõber, aga kui Siim Kallas tahab siin hakata edasi tegutsema, nii et tal luukered pidevalt jala küljes ei koliseks, peab ta hakkama mäletama,» leidis Hõbemägi.

«Solvumine IRLi poolt on muidugi suur. Igatahes on ka sotsidel olemas kahtlus, et Reformierakond tõepoolest vaid mängib nendega,» rääkis Ruussaar.

«Ilmselt sotsid mäletavad, et sotside ja Reformierakonna vahel kadus 2009. aasta kevadsuvel omavaheline keemia väga kiiresti,» meenutas ra.

Hannes Astoki ettepaneku peale ennustada, kes teevad uue valitsuse vastas Hõbemägi, et loodab, et Arto Aas ei moodusta uut valitsust.

«Majandusministeeriumis valitseb igatahes sahtlite kraamimise meeleolu,» rääkis ta.

«Kuna põhiküsimus paistab olevat Juhan Partsi jätkamine ja IRL on varemgi näidanud, et omadest ei loobuta, siis ilmselt see koalitsioon on lõppemas,» ütles Hõbemägi.

«Reformierakond ja sotsid muidugi võivad aastaks koalitsiooni moodustada, raskeim ülesanne saab sellel valitsusel olema järgmise aasta eelarve koostamine, mis on kantud valimisvõitlusest ja kiusatusest jagada valimiste eel raha,» ennustas Ruussaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles