Politsei konfiskeerib aastas sadu antiradareid

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antiradarid.
Antiradarid. Foto: Küllike Rooväli

Aastas konfiskeerib politsei Eesti teedel liikuvatest autodest sadu keelatud seadmeid, mille eesmärk on anda juhile märku kiirusemõõtmisest või segada kiirusemõõtja tööd.

Eelmisel nädalal purustas Ida prefektuur 39 niinimetatud antiradarit, mis on kontrolli käigus autodest leitud. Ehkki liiklusseaduses on kirjas, et mootorsõidukis ja selle haagises ei tohi olla seadmeid, mis võimaldavad avastada liiklusjärelevalve kiirusemõõteseadet või häirida selle tööd, leidsid Ida prefektuuri politseinikud mullu autodest 97 (Eestis kokku 460) antiradarit, kirjutab Põhjarannik.

Ida politseiprefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Annika Elm ütles, et seaduse järgi ei tohi sellist seadet üldse mootorsõidukis olla. Trahv selle eest on kuni 400 eurot.

Suur osa keelatud antiradaritest leitakse tegelikult välismaalaste autodest. Näiteks nendest 39 konfiskeeritud seadmest, mille politsei eelmisel nädalal hävitas, leiti 31 välismaalastelt, kellest omakorda 19 olid Venemaa kodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles