Ansip teatas riigikogule tagasiastumisest

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Andrus Ansip tegi täna kell 15 alanud riigikogu istungil poliitilise avalduse, milles teatas oma tagasiastumisest.

«Vabariigi valitsuse seaduse paragrahvi 10 lõike 3 kohaselt tuleb mul teatada vabariigi valitsuse tagasiastumisest ka riigikogus. Teatan, et olen teinud 4. märtsil 2014 vabariigi valitsuse istungil teatavaks oma otsuse astuda tagasi omal algatusel vabariigi valitsuse seaduse paragrahvi 9 lõike 3 alusel,» ütles Ansip.

«Sellest tulenevalt olen samal päeval teatanud vabariigi presidendile minu juhitava vabariigi valitsuse tagasiastumisest Eesti Vabariigi põhiseaduse paragrahvi 92 punkti 2 alusel,» lausus Ansip.

Ansip poliitilise avalduse järel riigikogu liikmete küsimustele ei vastanud.

Riigikogu esimees Ene Ergma tänas Ansipit üheksa aastat kestnud peaministritöö eest ja kinkis talle kollaaži vaadetega riigikogu saalile.

Reformierakonna esimees, peaminister Ansip esitas president Toomas Hendrik Ilvesele tagasiastumisteate eelmise nädala teisipäeval. 

Eelmise nädala teisipäeval teatas peaminister oma tagasiastumisest ka riigikogule, kuid tegi seda esialgu kirjalikult, sest korralisi istungeid eelmisel nädalal parlamendis ei toimunud. «Minu avalduse kestus ei ületa kolme minutit ja küsimustele vastamist ei pea ma vajalikuks,» märkis Ansip eelmise nädala teisipäeval riigikogu esimehele saadetud kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles