Kliente ninapidi vedanud spordiklubi sattus politsei huviorbiiti

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto pole looga seotud.
Foto pole looga seotud. Foto: Panther Media / Scanpix

Tarbijakaitseamet pöördus 12. veebruaril teistkordselt uksed sulgenud Tulbi spordiklubi juhtumiga politsei- ja piirivalveameti poole. Politsei tutvub hetkel materjalidega.

Seoses Tulbi spordiklubi sulgemisega on tarbijakaitseametisse pöördunud mitmed kliendid. Veebruari lõpus alustas tarbijakaitseamet MTÜ Spordimuusa suhtes järelevalvemenetluse ja pöördus selgitusnõudega äriühingu poole, ent MTÜ Spordimuusa ei ole tarbijakaitseameti pöördumistele tänaseni vastanud.

«Meile teadaolevalt on ettevõttel majanduslikke raskusi ning lühikese tegevusperioodi jooksul on mitmeid kordi vahetunud juhatuse liige,» selgitas tarbijakaitseameti avalike suhete juht Hanna Turetski.

Tarbijakaitseamet on pöördunud ka politsei- ja piirivalveameti poole. «Meie hinnangul on MTÜ Spordimuusa loonud tegelikest asjaoludest ebaõige ettekujutuse, jättes mulje, et tegemist on kohusetundliku ja usaldusväärse ning kohustusi nõuetekohaselt täitva ettevõtjaga ja kasutanud heas usus tegutsevaid isikuid varalise kasu saamise eesmärgil ära,» selgitas Turetski.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ilmar Kahro kinnitusel on tarbijakaitseamet andnud olukorra kohta Tulbi spordiklubis teada. «Tutvume materjalidega ning võtame seejärel vastu menetlusotsuse,» märkis Kahro.

Tarbijakaitseametil puudub võimalus MTÜ Spordimuusa vastu nõuet omavate isikute poolt MTÜ-le Spordimuusa makstu tagastamiseks või tasaarveldamiseks. Samas on tarbijate nõue MTÜ Spordimuusa vastu põhjendatud osutamata jäänud teenuse osas.

Seetõttu on tarbijatel õigus nõuda oma nõude rahuldamist kohtu kaudu, kas hagiavaldusega või maksekäsu kiirmenetluse korras - kas ja millises ulatuses on MTÜ-l Spordimuusa vara, mille arvelt oleks võimalik antud nõudeid rahuldada, tarbijakaitseametile teada ei ole.

Maksekäsu kiirmenetluse esitamise korral kohtule, tuleb tarbijal aga kaaluda tehingu olemust ning selgunud asjaolusid, kuna avalduse esitamisel maksekäsu kiirmenetluse asjas tasutakse riigilõivu kolm protsenti nõudelt, kuid mitte alla 45 euro.

28. jaanuaril teatas Tallinnas asuv Tulbi spordiklubi oma Facebooki lehel, et spordiklubis on avarii ja rühmatreeningud jäävad ära. Spordiklubi kinnitas, et kõiki kuukaarte pikendatakse suletud aja ulatuses.

10. veebruaril teatas klubi, et nad on taas avatud ning kõik senised kaardid pikenevad kümme päeva. Ent juba 12. veebruaril postitas spordiklubi Facebookis, et nad on taas suletud. Rohkem pole kliendid spordiklubiga ühendust saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles