Stalnuhhin: Tammiste süüasi on poliitiline tellimus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnapea Tarmo Tammiste
Narva linnapea Tarmo Tammiste Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Narva linnavolikogu keskerakondlasest esimehe Mihhail Stalnuhhini kinnitusel on tema erakonnakaaslasele, Narva linnapeale Tarmo Tammistele kuriteokahtlustuse esitamine poliitiline tellimus.

«Olen veendunud Tammiste süütuses. Tegemist on poliitilise tellimusega silmas pidades järgmisel aastal toimuvaid riigikogu valimisi,» ütles Stalnuhhin BNS-ile.

Tema sõnul on Narva linnavolikogus kindlasti liikmeid, kes Tammistele kahtlustuse esitamise teemaga võivad spekuleerima hakata, kuid kinnitas samas, et tema volikogu juhina ja valdav osa volikogu liikmetest ei võta midagi ette. «Kuni Tammiste süü pole kohtus lõplikul tõendatud, ei kavatse me midagi ette võtta,» lisas Stalnuhhin.

Ka Tammiste ise peab toimuvat poliitiliseks võitluseks ja süüdi ta end ei tunnista. Tammiste ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et teda kahtlustatakse 33.900 krooni suuruse altkäemaksu võtmises.

Ida prefektuur esitas juuni alguses Narva keskerakondlasest linnapeale Tarmo Tammistele kahtlustuse altkäemaksu võtmises, mis võis olla seotud linnapoolsete kohustuste teadlikult täitmata jätmisega.

Viru ringkonnaprokuratuuri teatel on võimalikud rikkumised seotud Narvas Raja tänaval asuva kinnistu ostu-müügi lepinguga kaasnevate linnapoolsete kohustuste täitmata jätmisega.

2001. aastal võttis Narva linnavolikogu vastu otsuse võõrandada oksjonil munitsipaalomandis olev kinnistu Narvas Raja tänaval. Kinnistu ostjaks kinnitati OÜ Fervesta Grupp. Vastavalt ostu-müügi lepingule pandi ostjale kohustus teha investeeringuid hoone rekonstrueerimisse ja kapitaalremonti, samuti t erritooriumi heakorrastusse 12 miljoni krooni ulatuses.

Investeeringud tuli teha kolme aasta jooksul. Antud kohustuse täitmata jätmisel lepingus ettenähtud suuruses ja tähtajaks oli ette nähtud trahv 10 protsendi ulatuses tegemata jäänud investeeringute summast. Tegelikkuses aga investeeringuid ei tehtud. Kontrolli lepingu täitmise üle pidi teostama müüja ehk Narva linn.

Vastavalt Narva linna põhimäärusele korraldab ja vastutab linnavalitsuse töö eest linnapea. Uurimise käigus seni kogutud andmetele tuginedes ei ole linnapea Tarmo Tammiste täitnud kohustust kontrollida eelnimetatud kinnistule tehtud investeeringute summasid, teatas prokuratuur.

«Praeguseks uurimisega kogutud andmete põhjal saab öelda, et kohustuste täitmata jätmise eest sai linnapea aastatel 2005 kuni 2006 OÜ-lt Aviks Trade varalisi hüvesid. 1. juunil esitati linnapeale kahtlustus altkäemaksu võtmises,» ütles prokuratuuri pressiesindaja.

Altkäemaksu andmise kahtlustus on esitatud Aviks Trade juhatuse liikmele Vladimir Saksinile, kes on ka OÜ Fervesta Grupp juhatuse liige.

Kriminaalmenetlus juhtunu uurimiseks alustati 2009. aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles