Ajakirjanik: Narvas ei usuta, et Krimmis juhtunu võiks Eestis korduda

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva jõgi, Eesti idapiir.
Narva jõgi, Eesti idapiir. Foto: Toomas Huik

ERRi korrespondent Jüri Nikolajevi sõnul elab Narva venekeelne elanikkond Krimmis toimuvat emotsionaalselt üle ning nad toetavad Venemaad, kuid samas ei usu narvalased, et sama stsenaarium võiks Eestis korduda.

«Loomulikult nad pooldavad Venemaad selles konfliktis, aga see, et Krimmis toimuv võiks siia üle kanduda, seda ei usu mitte keegi,» ütles Nikolajev ETV saates «Vabariigi kodanikud», lisades, et praegu pole Narvas selliseid eestvedajaid, kes suudaksid Krimmi sündmusi siinsetes tingimustes korrata, vahendas ERR Uudised.

Tallinna Ülikooli meediaõppejõud Vitali Belobrovtsev nõustus väitega, et osaliselt on eestlaste kartus Ida-Virumaa pärast paranoia. «Seda võib nimetada igasuguste sõnadega ning see on arusaadav ja selgitatav ajalooga, eestlaste mentaliteediga, aga ka sellega, et kuskil aju tagasopis inimesed saavad aru, et venelastele Eestis on omal ajal, praegu vähem, tehtud liiga,» ütles Belobrovtsev.

Nikolajev nimetas Venemaa käitumist ülbeks sigaduseks, ta selgitas, et elas Ukraina valitsuse vahetumist ja Krimmis praegu toimuvat väga emotsionaalselt üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles