Fotod: Rõivas käis Ilvese juures konsultatsioonidel

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonna juhatuse poolt täna uueks peaministrikandidaadiks pakutud sotsiaalminister Taavi Rõivas käis täna õhtul president Toomas Hendrik Ilvese juures konsultatsioonidel.

Kella 17 paiku presidendi juurde läinud Reformierakonna delegatsioon lahkus kell 18.40.

President Ilves jätkas täna õhtul konsultatsioone peaministrikandidaadi leidmiseks täpselt samamoodi, nagu ta on seda teinud teiste parlamendierakondadega, ütles presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam Postimehele.

«Kuna Reformierakonna esindajad teatasid, et hommikul olukord muutus ja erakonna poolt peaministrikandidaadiks pakutud Siim Kallas taandus koalitsioonikõnelustelt, siis tulid täna õhtul konsultatsioonidele Reformierakonna esindajad Taavi Rõivas, Keit Pentus-Rosimannus ja Jaanus Tamkivi,» lausus Sildam.

Tema sõnul toimusid täna õhtul samasugused kõnelaused, nagu olid varem sotside, Isamaa ja Res Publica Liidu ja Keskerakonna esindajatega.

«Ilves rääkis Reformierakonna esindajatega väga erinevatel teemadel, et saada ülevaadet, milline on erakonna vaade Eesti elu olulistele teemadele, nagu haridus, regionaalareng, julgeolek, riigikaitse, IT, tervishoid ja muu,» lausus Sildam.

Presidendil on pärast peaministri tagasiastumispalve saamisest põhiseadusest tulenevalt peaministrikandidaadi määramiseks aega 14 päeva ehk järgmise nädala teisipäevani. «Nagu president on öelnud, soovib ta esitada peaministrikandidaadiks inimese, kellel on eeldus saada parlamendi enamuse toetus,» lausus Sildam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles