Saarts: Kallase samm oli Reformierakonnale katastroof

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna poliitikud jätkasid täna ennelõunal valitsusliidu moodustamiseks konsultatsioone.
Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna poliitikud jätkasid täna ennelõunal valitsusliidu moodustamiseks konsultatsioone. Foto: Liis Treimann / Postimees

Politoloog Tõnis Saartsi hinnangul ei kuulu eile ootamatult Reformierakonna valitsusjuhi tagavarakandidaadina välja käidud Taavi Rõivas poliitika esiliigasse ega pruugi saada piisavat toetust.

Politoloogide hinnangul on Eestis valitsuskriis ja Reformierakond ei välju sellest ilma ohvriteta, näiteks võib tagasilöök ilmneda valimistulemustes, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Sotsiaalminister Taavi Rõivas tuli peaministrikandidaadiks tõelise musta hobusena ja pole praeguseks just ülearu positiivset vastukaja pälvinud, Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts nimetab Rõivast hädakandidaadiks.

«Eestis on kombeks, et peaministrikandidaadiks pannakse Eesti poliitika tippliigasse kuuluv poliitik või vähemalt sinna lähedale kuuluv poliitik, ma ei ole kuulnud, et Taavi Rõivast peetakse Eesti tipp-poliitika esiliigasse kuuluvaks poliitikuks, vähemalt täna,» lausus Saarts.

Ta märkis, et see kvaliteet, mida peaministrilt nõutakse, ei ole ainult tehniline-poliitiline kompetents, vaid ka teatud autoriteet ja aktsepteeritus teiste poliitikute hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles