Väikelaps sai kaupluses elektrilöögi

Niina Ratšinskaja
, Den za Dnjomi ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja isa Denissi süles. Viimase sõnul ei osanud keskuse töötaja tema pojale esmaabi anda.
Ilja isa Denissi süles. Viimase sõnul ei osanud keskuse töötaja tema pojale esmaabi anda. Foto: Liis Treimann

Esmaspäeval, 10. märtsil läks Anastassia Gezel koos mehe ja kahe lapsega Tallinnas asuvasse Ülemiste kaubanduskeskusesse, et osta emale sünnipäevakingitus. Äkitselt rebis kaheaastane Ilja end lahti ja pani mööda kaubanduskeskuse vahekäiku jooksu. Väikemees jõudis viidana kasutatud eredalt valgustatud stendi juurde, haaras selle metallipiirdest kinni, karjatas ja puhkes nutma.

Lapse vanaisa nägi, et valgusreklaam vilkus samal hetkel, kui poiss seda puudutas, ning oletas, et lapselaps sai elektrilöögi. Mees pani ka oma käe metallpiirde külge ja tõmbas selle otsekohe tagasi: elektrilöök oli tugev!

Maandus polnud korras

Ägedalt nutva lapsega pere jooksis kaubanduskeskuse esimesel korrusel asuva turvatöötaja juurde. Nad nõudsid, et viimane kutsuks välja administraatori, kuid turvatöötaja pakkus neile võimaluse täita kirjaliku pretensiooni blankett.

Anastassia täitis selle kiiresti ära ja helistas kiirabisse. Sealt öeldi talle, et elektrilöök võib tekitada põletushaava. Kahjustatud koha vastu tuleb panna kasvõi 20 minutiks jääd ja seejärel peab haiglasse sõitma. «Vaatasime poisi käed üle, need olid tõepoolest punased,» rääkis lapse ema.

Vanemad nõudsid, et turvatöötaja annaks lapsele esmaabi. Turvatöötaja võttiski välja apteegikarbi. Paraku ei leidnud ta sealt midagi peale sideme ja plaastri. Anastassia jooksis kaubanduskeskuse apteeki, ostis sealt Bepantheni salvi ja määris sellega lapse käe kokku.

Samal ajal jõudis kohale elektrik, kes pani stendi juurde vooluindikaatori. Pirn hakkas põlema, näidates, et metall on elektrivoolu all. Sündmuskohale kogunes korraga mitu elektrikut, kes hakkasid arutama, kuidas selline asi võis juhtuda.

Imestada polnud suurt midagi: Ülemiste kaubanduskeskuses käib ulatuslik ehitustöö kaubanduspindade laiendamiseks. Paraku kauplusi sel puhul ei suletud. Elektrikud otsustasid, et kusagil on maandusega halvad lood.

«Nad ütlesid, et kontrollivad süsteemid üle, kuid ei suuda tuvastada riket enne, kui keegi ei avasta seda täiesti juhuslikult,» rääkis poisi isa Deniss. «See pole õige! Mis juhtuks, kui selle reklaamipiirde vastu toetaks end haige südamega vanur või inimene, kellele on pandud südamestimulaator?»

Denissi ja tema lähedasi hämmastas, et Ülemistes, kus käib iga päev nii palju inimesi, ei olnud kohal ühtegi mänedžeri, tegelikult puudub apteek ning keegi ei oska esmaabi anda. «Kui seal peaks juhtuma midagi erakorralist, kas kõik tekitavad kohe apteeki järjekorra?» küsis mees retooriliselt.

Kui vanemad lapsega traumapunkti jõudsid, helises pereema mobiiltelefon. Helistajaks oli Ülemiste kaubanduskeskuse esindaja.

«See naine ütles, et palub meilt selle vahejuhtumi pärast vabandust ja selleks, et kogu see lugu lõpeks «ilma ebameeldivate tagajärgedeta», pakkus meile kinkekaarti 25 euro väärtuses,» rääkis Anastassia. «Laps valigu endale selle eest mänguasi!»

Perekond lükkas kingituse tagasi ja läks politseisse. Sealt suunati neid edasi haiglasse, et kontrollida poisi tervist. Iljalt võeti lastehaiglas vereanalüüs ja käele pandi side.

Järgmisel päeval tahtsid arstid kannatanud last taas näha, et kuulata tema südant, sest mõnikord ilmnevad tagajärjed näiteks ööpäev hiljem.

Elektrilöögi tagajärjel võib tekkida südame arütmia, õnneks lapsel midagi sellist ei täheldatud. Küll aga muutus poiss Anastassia sõnul jonnakaks ja rahutuks.

Kirjalik vabandus

Järgmisel päeval helistas Anastassiale kuller, kes tõi talle Ülemiste keskusest saadetud paki. Pakis leidus venekeelne kiri ja viis kinkekaarti.

«Lugupeetud Anastassia Gazolkina! Meil on äärmiselt kahju, et Teie lapsega leidis Ülemiste kaubanduskeskuses aset tõsine vahejuhtum. /.../ Ülemiste keskus vabandab Teie perekonna ees toimunud vahejuhtumi pärast ja saadab Teile kompensatsiooni korras kinkekaardi teie poolt märgitud aadressil, leevendamaks selle ebameeldiva vahejuhtumi tagajärgi. /.../ Püüame teha kõik endast sõltuva, et tulevikus taolised olukorrad ei korduks. Veel kord meie siirad vabandused. Lugupidamisega, Guido Pärnits, Ülemiste Center OÜ juhataja.»

Paraku pani kaubanduskeskuse esindaja kirjas Anastassia Gezelile hoopis teise perekonnanime, Gazolkina ...

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Viktoria Korpani sõnul sai politsei kannatanud perekonna avalduse kätte, menetleb seda ning teavitab tulemustest kannatanu vanemaid.


Kommentaar

Lembe Levo

Ülemiste keskuse assistent

Ülemiste keskus on juhtunu pärast väga mures ning tegi ja teeb igakülgset koostööd nii kannatanute kui politseiga asjaolude väljaselgitamiseks.

Oht külastajatele sai likvideeritud kohe ning oleme astunud ka samme, et selline juhtum ei korduks. Kuna hetkel veel politsei uurimine käib, siis ootame ära uurimise tulemused ja vastavalt tulemustele teeme otsuseid. Palume veel kord kannatanutelt vabandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles