Klaas ja plast segunevad taas

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Segapakendijäätmed Ragn-Sellsi Tartu Klaasi tänava sortimiskeskuses.
Segapakendijäätmed Ragn-Sellsi Tartu Klaasi tänava sortimiskeskuses. Foto: Margus Ansu

Mullu tööle hakanud Ragn-Sellsi Tartu sorteerimiskeskuses on klaastaara suures jäätmekuhjas plastjäätmetega segamini. Ragn-Sellsi ärijuhi sõnul pole klaasi eraldi kogumine end äriliselt ega tehniliselt õigustanud.

Suurtesse avalikesse kogumiskonteineritesse, mille tühjendamiseks on Ragn-Sellsil leping osaühinguga Tootjavastutusorganisatsioon (TVO), saab pandita klaastaara ja segapakendi praegu veel eraldi panna. Enamasti kallatakse aga konteinerite sisu prügiautodesse kokku ning sorditakse hiljem Ragn-Sellsi Tallinna jäätmejaamas uuesti lahku.

Jaanuarist ei palu Ragn-Sells ka eramuomanikel, kellele pakutakse tasuta pakendikotiteenust, plast- ja klaasjäätmeid enam eraldi kollasesse ja rohelisse kotti panna. Edaspidi jääb kasutusse ainult üks, kollane kott, kuhu tuleb torgata nii klaas- kui plastpakendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles