Aasta parim kõrgkooliõpik on «Inimese anatoomia»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arne Lepp ja «Inimese anatoomia».
Arne Lepp ja «Inimese anatoomia». Foto: Margus Ansu

2013. aasta parimaks kõrgkooliõpikuks tunnistati Tartu ülikooli kirjastuse välja antud Arne Lepa «Inimese anatoomia». Parima õpiku valisid välja riikliku programmi «Eestikeelsed kõrgkooliõpikud 2013–2017» eksperdikomisjonid ja programmi juhtkomitee. Õpik on valminud eestikeelsete kõrgkooliõpikute programmi toetusel.

Konkurssi parima eestikeelse kõrgkooliõpiku väljaselgitamiseks korraldatakse haridusministeeriumi eestvõtmisel 2010. aastast, selle eesmärk on tunnustada eesti teaduskeele arendamist ning eestikeelse terminoloogia rakendamist.

2010. aastal tunnistati parimateks kõrgkooliõpikuteks Ain Raali «Farmakognoosia» ja «Eesti kooli ajalugu. 2. köide», koostajad Endel Laul ja autorite kollektiiv.

2011. aastal läks auhind jagamisele kahe autori õpikute, Enno Reinsalu «Eesti mäenduse» ja Toivo Järvise «Veterinaarparasitoloogia» vahel. Ka 2012. aastal otsustati, et parima eestikeelse kõrgkooliõpiku auhind läheb jagamisele A. Klausoni, J. Metsaveere, P. Põdra ja U. Raukase «Tugevusõpetuse» ja Alar Astoveri «Mullateaduse» vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles