Eesti Gaas: Venemaa ei hakka Eestit gaasiga kiusama

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: RAUL KOTOV :TALLINN, EESTI, 03OCT12.
Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov.
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
TLMPM03: RAUL KOTOV :TALLINN, EESTI, 03OCT12. Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov. mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Senise gaasimonopoli kinnitusel pole tõenäoline, et sanktsioonid Venemaa suhtes tooksid kaasa häireid Eesti varustamisel maagaasiga.

«Inimesed võivad olla kindlad, et saavad eeloleval talvel kindlasti gaasi, sest Eesti varustamine põhineb Lätis asuvatel maa-alustel hoidlatel, kust varustatakse gaasiga ka Pihkvat,» ütles Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov.

«Venemaa suhtes kavandatavad sanktsioonid ei ole seni mõjutanud Eesti Gaasi läbirääkimisi Gazpromiga. Gaasitarneleping kehtib meil 2015. aastani ja praegu peame läbirääkimisi hinna üle. Me ei lähtu mitte hinna tõstmisest või langetamisest, vaid asjaolust, milline oleks Eestis maagaasi sobilik hind.»

Maagaas konkureerib Eestis kohalike kütuste põlevkivi ja puiduga. Samuti avaldavad praegu pooleliolevatele hinnaläbirääkimistele mõju tulevikus Eestisse ja Soome rajatavad LNG-terminalid.

«Mina lähtun oma elu kavandades eeldusest, et gaasivarustus toimib ka tulevikus. Kütan gaasiga ja pole uute seadmete soetamise peale mõelnud,» lisas Kotov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles