Ülikoolis kuulavad loenguid lapsed

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteülikool on Narva kolledži ettevõtmine, seal saadakse kokku kümme korda aastas.
Lasteülikool on Narva kolledži ettevõtmine, seal saadakse kokku kümme korda aastas. Foto: Margus Ansu

Paarkümmend 8–12-aastast last otsustas kas omal algatusel või vanemate soovitusel koolivaheaega alustada lasteülikoolis Tartu ülikooli rektori Volli Kalmu juttu kuulates.

Lasteülikool on Narva kolledži ettevõtmine, seal saadakse kokku kümme korda aastas. Tartusse jõuab projekt vaid kevadvaheajal. «Tartus on lastel tegevust küllalt ja las see jääb selliseks ühekordseks eriliseks ürituseks,» arvas projektijuht Aet Kiisla.

Tema sõnul on rõõmustav, et kui väiksemaid suunavad loengutest osa võtma lapsevanemad, siis tagasiside põhjal on teada, et suuremad tulevad juba omal soovil.

Lasteülikooli loenguid saab Tartu ülikooli televisiooni lehelt www.uttv.ee jälgida ka otseülekandena või pärast sealtsamast endale sobival ajal tagantjärele vaadata.

Eile rääkis Volli Kalm liustikest ja teaduskooli direktor Virge Sepp superstaariks saamisest. Täna on plaanis kaks loengut: kell 11 räägib Euroopa komisjoni esinduse Eestis teabenõunik Erkki Bahovski Euroopa Liidust ja kell 12 avab lastekirjanik Mika Keränen kuulajatele-vaatajatele kirjutamise maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles