Terras: Poola on Eestile hea liitlane

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja Riho Terras
Kaitseväe juhataja Riho Terras Foto: Peeter Langovits / Postimees

President Ilvest riigivisiidil Poola saatev kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras kohtus täna Poola kaitseväe juhataja kindralleitnant Mieczyslaw Gocul'ga, et arutada olukorda Ukrainas.

Kaitseväe peastaabi teatel arutasid mõlema riigi kaitsevägede juhatajad tänasel kohtumisel Ukraina sündmustega seoses tekkinud julgeolekuolukorda ja NATO liitlaste ühiseid tegevusi julgeoleku tagamisel.

«Eesti ja Poola arusaam meie regiooni julgeolekust ning hiljutiste Ukraina sündmuste mõjust on väga sarnane. Selle valguses on mul heameel tõdeda, et Poola on tõelise liitlasena valmis panustama Eesti, Läti ja Leedu julgeoleku tagamisse ka reaalsete vahenditega,» ütles kindramajor Terras.

Kaitseväe juhataja kohtus lisaks liitlasriigi kaitseväe juhatajale täna veel Poola kaitse- ja välisministritega ning homme ootab ees kohtumine Poola peaministriga. Kaitseväe juhataja jõuab tagasi Eestisse neljapäeval.

Eestit ja Poolat seovad pikaaegsed liitlassuhted. Nii on Poola üks Balti kaitsekolledži toetajariikidest. Eesti eriüksuslased harjutavad koos Poola eriväelastega, Poola ründelennukid on osalenud õppusel Kevadtorm ning Poola õhuväe hävitajad on kaitsnud Balti õhuruumi. Möödunud aastal võõrustas Poola NATO suurõppuse Steadfast Jazz taktikalist osa, mille raames harjutati Eesti kaitsmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles