Üliõpilased jäävad rahaga jänni

Merilyn Merisalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissetulekute jaotumine Lätis on teistest Balti riikidest ebaühtlasem.
Sissetulekute jaotumine Lätis on teistest Balti riikidest ebaühtlasem. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tudengite sissetulekud kasvavad aeglasemalt kui üldine elukallidus. Mullu kevadel korraldati ka Eesti kõrgkoolide üliõpilaste seas küsitlus, mis oli osa üleeuroopalisest uuringust Eurostudent V. Selle tulemused annavad hea pildi meie tudengite eluolust vahetult enne uuele süsteemile üleminekut.
 

Kerly Espenberg Tartu Ülikooli sotsiaalteaduslike rakendus-uuringute keskusest RAKE ütles, et küsitluse tulemused annavad nii ülikoolide juhtkondadele kui ka haridus- ja teadusministeeriumile hea ülevaate tudengite ajakasutusest, töötamisest, sissetulekutest, kulutustest ning üldistest elutingimustest.

«Ministeerium, ülikoolid ja ka üliõpilaste esindajad saavad uuringu tulemusi kasutada hariduspoliitika suunamiseks,» kinnitas Espenberg. Kuna Eesti osales Eurostudenti uuringus juba kolmandat korda, saab vaadata ka seda, kuidas on üliõpilaste olukord viimastel aastatel muutunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles