Küüned korda: ülevaade selle kevade maniküüritrendidest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Küünemaailmas on alanud uus ajastu! Lisaks klassikalistele maniküüritoodetele haaravad turgu geellakid ja strip-lakid ning fookusesse satuvad ka looduslikud tooted. Kodune kauapüsiv küünehooldus pole enam pelgalt unistus, vaid lihtne protseduur. Vaatame üle võimalused, kuidas oma küüsi sel kevadel rõõmustada!

Klassikaline maniküür

Klassikaline maniküür võiks olla igaühel selge nagu kakskordkaks! Samas leidub ka neid, kellele on see mõtlemapanev nagu 64 x 83, seega tuletame põhitõed meelde, kirjutab Hooaeg. Selles hooldusmudelis on ainult üks muutuja – värvilaki toon, ülejäänud elemendid on konstandid. Maniküüri alusta käte puhastamisest ja pehmendamisest. Seejärel anna küüntele sobiv kuju, lükka tagasi küünenahad ning oledki valmis lakkimiseks. Aluslakk ühtlustab küüne pinna ning keelab värvilakil küüneplaadile hilisemaid plekke jätmast. Värvilakk vali vastavalt tujule, riietusele või muule huvile. Sinna peale maali pealislakk, mis hoiab värvi kindlalt lukus, annab läiget või matistab ning kaitseb välismõjude eest.

Geellakid

Geellakk on maailma küünehooldusrajal rallinud vaid mõne aasta, aga juba on saanud sellest kindel tipuspüsija. Ka koduseks kasutamiseks mõeldud toode püsib küünel mitu nädalat, kuid hooldus on märksa lihtsam kui tavalisel geelil. Alustuseks on vaja soetada endale UV/LED-lamp ning veel mõned lisavidinad, kuid eesmärk pühendab siin abinõud. Protseduur näeb välja nii:

·        Valmista küüned ette: anna kuju, tee korda küünenahad ning karesta veidike küüneplaati.

·        Kanna peale primer ja alusgeel ning pista käed UV-lambi alla «küpsema».

·        Kanna küüntele kahe õhukese kihina geellakk ning lase taas UV-lambil oma töö teha. Kuivata kihid eraldi!

·        Võib lisada ka veel kattelaki, mis annab läiget ja tagab parema püsivuse.

·        Geellaki eemaldamiseks küüntelt tuleb kasutada spetsiaalseid vahendeid.

Striplac

Küünehooldusmeeskonna uus standard Striplac on tõeline innovatsioonipomm – lihtne peale kanda, kerge eemaldada ning püsib liikumatult mitu nädalat. Ainulaadse süsteemi eripära peitub laki eemaldamise viisis – nimelt tuleb see küünelt kerge liigutusega maha koorida, mingeid kemikaale siin vaja ei lähe. Lakk eeldab UV/LED-lambi soetamist, kuid tegemist on tõelise investeeringuga, sest nii lihtsa süsteemiga võid julgelt ka sõbrannade küüsi kaunistada. Striplac meelitab järgmiste omadustega:

·        Kergesti pealekantav ja kinnitatav (UV/LED lambiga)

·        Eemaldatav kerge kooriva äratõmbega, kasutamata lahusteid/atsetooni

·        Püsib kuni 10 päeva ilma kriimustusteta

·        Ei kahjusta küüneplaati

·        Tugevdab küünt 

Looduslikud lakid

Roheline mõtteviis on hiilinud ka küünehooldusmaailma ning lettidelt võib leida tooteid, kuhu kemikaalid ega muud toksiinid pole sisse pugenud. Loomulikult on ka tähtis, et toodet poleks testitud loomade peal ega sisaldaks loomseid tooraineid (vegan friendly). Kui tahad samuti olla loodusesõber, käi suure kaarega mööda tolueeni, formaldehüüdi, formaldehüüdi vaiku, dibutüülftalaati ja kamprit sisaldavatest toodetest. Looduslikud professionaalsed küünetooted on samuti väga hästi püsivad ning kergelt kasutatavad.

Kevadpintsli trendisoovitused

Legoland

Leia inspiratsiooni värvilistest legoklotsidest ja -mehikestest, mis kannavad alati kindlaid toone (kollane, sinine, punane, valge, roheline, oranž jne).

Nude

Moelavad armastavad ka täiesti loomulikke toone, mis vaevu oma olemusest märku annavad, mõjudes stiilipuhtalt ja elegantselt (õrnroosa, erinevad beežid, helehall). Kui see tundub olevat liiga turvaline valik, võib vabalt tõmmata küüneotsad hõbedaseks või maalida tumedama värviga juurde mõned peened mummud või triibud.

Mahedikud

Maiamatele soovitame vahukommitoone (roosa, roheline, lilla, valge, kollane, sinine jne), mis väljendavad siirast ja armast iseloomu. Nende toonidega annab luua väga lõbusaid maalinguid. Näiteks proovi teha mõni armas loomake või lilleke.

Kevade varjukülg

Kui said talvega tumedale küünelakile hoo sisse, ära peatu – öömust, metsaroheline ja rikkalik tumesinine kanduvad justkui inertsist kevadesse edasi. Sinna sõpruskonda mahuvad ka erinevad metalliktoonid, kui välja näidata vaja futuristlikku ja julget iseloomujoont.

Mustrid

Küüned armastavad kanda sellel hooajal erinevaid mustreid. Vea julgelt üle küünepinna mõned vektorid, proovi luua mõnda rahvusmustrit või lase lihtsalt vikerkaarel oma küünel plahvatada – kõik on lubatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles