Mikser: Kallase naasmine muutis Reformierakonnaga kõneluste alustamise lihtsamaks

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser ja Taavi Rõivas.
Sven Mikser ja Taavi Rõivas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Sven Mikseri sõnul mõjutas tema erakonna otsust alustada Reformierakonnaga koalitsioonikõnelusi väga palju asjaolu, et Siim Kallas otsustas Eestisse naasta, kui Kallas loobus ootamatult valitsuse moodustamisest, siis muutus ka läbirääkimiste pidamine sotside jaoks raskemaks.

Samas ei leidnud Mikser ETV saates «Kahekõne», et Hanno Pevkur oleks Taavi Rõivase asemel olnud sotside jaoks eelistatum peaministrikandidaat, vahendas ERR Uudised.

«Mina alustasin läbirääkimisi Siim Kallasega ja tuleb öelda, et ühest küljest on ta väga kogenud läbirääkija, teisalt on ta saanud kümme aastat sedavõrd palju eurooplaseks, et paljudes oma positsioonides oli ta sotsiaaldemokraatidele isegi lähedasem kui need alaliselt Eestis elanud reformierakondlased, tema lahkumine läbirääkimistelaua tagant muutis olukorra uueks,» rääkis tulevane kaitseminister.

«Aga ma ei usu, et olukord oleks olnud nüüd väga erinev, kui Taavi Rõivase asemel oleks olnud Hanno Pevkur, mõlemad on noorema põlve Reformierakonna poliitikud, mõlemal on ministrikogemus olemas ja mõlemad on sirgunud Reformierakonna esimese põlvkonna ministrite kabinettidest, ma ei usu, et see erinevus oleks olnud väga radikaalne,» jätkas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles