Bussifirma kurdab liiga aeglase sõiduplaani üle

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtte GoBus liinibuss
Ettevõtte GoBus liinibuss Foto: Teet Suur

Bussifirma GoBus tegi Saare maavalitsusele ettepaneku nihutada Orissaarest Kuressaarde sõitva bussi graafikut varasemaks, sest liialt aeglane sõit segas Kuivastu maanteel liiklust.

«Praegu on liin põhjendamatult aeglane. Buss sõidab 70 kilomeetrit 1,5 tundi. Aeglase sõiduga tekitab buss suure liiklusega Kuivastu-Kuressaare maanteel segadust,» ütles AS GoBus Saaremaa logistik Ülle Magus-Lehtmäe ajalehele Meie Maa.

Tema sõnul on bussifirmasse mitu korda helistatud ja küsitud, kas bussijuhid ei oska sõita, aga buss ei saanudki kiiremini sõita, kui sõiduplaan ette nägi.

Siiani kell 15.30 Orissaarest väljuv buss nr 5105 liinil Orissaare-Randküla-Tagavere-Valjala-Masa-Kuressaare jõuab Kuressaarde kell 17.05. Alates 1. aprillist saabub buss Kuressaarde 20 minutit varem ehk kell 16.45. Vastavalt sellele jõuab buss ka teistesse peatustesse varem. Orissaarest väljumise aeg jääb samaks.

Liini kiiremaks muutmine võimaldab bussijuhil teha vajaliku 45-minutilise puhkepausi, et järgmisele liinile sõita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles