Likvideerimisel Nordic Energy Link maksab välja 7,7 miljonit dividende

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estlink 1 kaabli merre laskmine.
Estlink 1 kaabli merre laskmine. Foto: Raigo Pajula

Likvideerimisel olev Baltikumi elektritootjate ühisettevõte Nordic Energy Link, millele varasemalt kuulus Eesti-Soome merekaabel Estlink1, maksab omanikele välja 7,7 miljonit eurot dividende.

«Ettevõte on likvideerimisel, kuna Estlink1 sai möödunud aastal maha müüdud, enne likvideerimist maksab ettevõte aga omanikele dividendid välja,» ütles Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik BNS-ile.

Nordic Energy Linkist kuulub 50 protsenti Eesti Energiale ja 25 protsenti nii Latvenergole kui ka Lietuvos Energiale. Möödunud aasta lõpus müüs Nordic Energy Link Estlink1 merekaabli 77,6 miljoni euro eest elektrisüsteemioperaatoritele Fingrid ja Elering.

Latvenergo finantsdirektor Janis Irbe ütles möödunud aasta septembris, et elektritootjad pidid merekaablist loobuma, kuna tulenevalt Euroopa Liidu direktiivist ei tohi pärast 2013. aasta lõppu elektri tootja ja müüja enam olla elektrivõrkude omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles