Lugeja küsib: kuidas harjutada kassipoega ise õues käima?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassipoeg.
Kassipoeg. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Planeerin võtta varjupaigast kassipoega, aga mulle teeb muret, kuidas harjutada teda iseseisvalt õues käima. Peres oli ka varem kass (üle 12 aasta), kes käis ise vabalt õues ja küsis nii tuppa kui ka õue vastavalt oma tujule. Kuna tema tuli meie juurde ise ja jäi, siis harjutamise probleemi ei olnud. Elame linna lähedal, eemal suuremast liiklusest, hulkuvaid kasse meie kandis eriti ei ole, mõni kass siiski külas elab. Kas peaks alguses hoidma kassikest toas mingi perioodi ja siis laskma õue? Kardan väga, et kass jookseb ära. Vaid toas kassi hoida ei tahaks, see ei ole tore elu kassile. Ehk on õige võtta kassike soojal aastaajal, mitte talvel, arvestades soovi teda õuega harjutada,» küsib lugeja.

Vastab  Marion Maksimov  Kasside Turvakodust.


Esmalt pean ütlema, et kasse, kes on õues omapead, käsitletakse kui hulkuvaid kasse ja Loomade Hoiupaik kipub neid aegajalt kinni püüdma. Seega ettevaatust!

Kindlasti pole õige jätta kassipoega üksi õue. Esimesed pool aastat on kassipoeg ullike ja tal pole turvaline üksinda õues liikuda. Nii väike kass ei oska end kaitsta ja võib kergelt eksida.

Arvan talv on hea aeg kassi võtmiseks, nii on ta kevadeks piisavalt suur, et hakata harjutama õues käimist. Kassiga koos tuleb kindlasti käia ümber maja ja mitmeid kordi tuppa ja õue, et kassile saaks selgeks koduaed ja kodutee.

Ohuks on kindlasti noorus ja kevadised emaste kasside lõhnad, mis noored uljad isased kassid tihti ära eksitab. Selle pärast soovitan enne õueskäimise alustamist kass kindlasti kastreerida ja ka kiibistada.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles