Politseikoer pidas Tapa erikooli jooksikud kinni

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseikoer.
Politseikoer. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Eile pidas politseikoer kinni kaks Tapa erikooli poissi, kes peale menetlustoiminguid üritasid järelevalvetöötaja käest põgeneda.

Neljapäeval tehti Rakvere politseijaoskonnas kahe Tapa erikooli poisiga menetlustoiminguid. Peale vabanemist otsustasid 13- ja 14-aastane noormees politseimaja ees järelvalvetöötaja silme alt jooksu panna. Teade anti kohe edasi patrullidele.

Ida prefektuuri künoloogiagrupi vanemkoerajuht Raul Bamberg ütles, et noormehed on pärit Narvast, seega võis eeldada, et nad võtavad suuna kodulinna poole. „Võtsime sihikule raudtee ja linnast välja Narva viivad teed,“ ütles Bamberg.

Koerajuhid märkasid raudtee ümbrust kontrollides poisse, kes joostes üritasid vahemaad pikendada. Politsei andis poistele nii eesti kui ka vene keeles korralduse seisma jäämiseks. Samuti hoiatati, et vastasel juhul kasutatakse teenistuskoera. Käsklusi eirati, kuni lõpuks suukorvistatud teenistuskoer jooksis mõlemad poisid pikali.

Poisid kukkudes vigastada ei saanud, sest teenistuskoeri treenitakse põgenejat ka suukorviga tabama.

Poisid toodi politseijaoskonda, kus anti kooli esindajale üle.

Rakvere politseijaoskonda on käesoleval aastal teatatud vähemalt 10 juhtumist, kus noorukid on koolist omavoliliselt lahkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles