Lukašenka: Krimmi annekteerimine on halb pretsedent

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka. Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksander Lukašenka ütles täna, et Venemaa Krimmi annekteerimine on küll halb pretsedent, kuid sellegipoolest on poolsaar nüüd Vene föderatsiooni osa.

Lukašenka sõnas et kodanikuna ei meeldi talle Ukraina viimase aja sündmused. «See on väga halb pretsedent, et Venemaa oli sunnitud selliseid meetmeid rakendama.»

«Täna on Krimm osa Venemaa territooriumist. Seda võib tunnustada või mitte, sellest ei muutu midagi. Keegi ei nõua, et me tunnustaksime või toetaksime selle liitmist Venemaaga,» ütles Lukašenka Minskis ajakirjanikele.

Ta lisas, et Krimmi Venemaa territooriumina tunnustamist ei nõuta ei temalt ega Valgevene välisministeeriumilt ja teistelt ametkondadelt.

«Ma arvan, et olukord areneb de facto. Pole tähtis, kas sellest saab de iure,» lausus ta.

Valgevene järgib Venemaa liini, ütles ta. «Me oleme Venemaaga lepetega seotud. Me jääme Venemaaga ja kõik spekulatsioonid selle üle peaksid lõppema. Me viime läbi tasakaalustatud poliitikat, aga kui tekib küsimus, oleme me alati Venemaaga. Ja ma ütlesin seda ka Putinile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles