Marko Mihkelson: Putini Venemaa anatoomia

Mohamed A. El-Erian
, Riigikogu liige, Valga gümnaasiumi vilistlane (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Venemaa lahtiseletamiseks on vaja teada kaht peamist alustegurit – Venemaa pole tänaseni olemuslikult muutunud ning riiki juhivad Nõukogude repressiivorganite karastusega ohvitserid, kirjutab Marko Mihkelson, riigikogu väliskomisjoni esimees (IRL).

Helsingis juhtus 2001. aasta sügisel jmidagi erakordset. Venemaa president Vladimir Putin teatas avalikult, et ei tee takistusi Balti riikide liitumiseks NATOga. «Ainult haigetes ettekujutustes võiks keegi mõelda, et Venemaalt võiks lähtuda agressiivsust,» ütles Putin.

Möödusid aastad. Maailm vaatas lootuse ja samas arusaamatusega Putini-Medvedevi tegevusele Venemaal. Läänes levis püsivalt usk, et Venemaa on muutunud ning ei kujuta oma naabritele enam ohtu. Räägiti Venemaa moderniseerimispüüdlustest. Isegi Venemaa agressioon Gruusia vastu 2008. aastal ei muutnud hoiakuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles