Eesti toetab laste olukorra parandamist Lõuna-Kaukaasias ja Valgevenes

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed.
Lapsed. Foto: SCANPIX

Välisministeerium eraldas Armeenia lastekaitseprojektile üle 86 000 euro ning saadab rahvusvahelise lastekaitseprojekti raames Lõuna-Kaukaasia riikidesse ja Valgevenesse koolituseksperdid.

Välisministeerium eraldas Eesti Naisuurimus- ja Teabekeskuse projektile laste väärkohtlemise ennetamiseks ja vähendamiseks Armeenias 86 299 eurot. Lapsed moodustavad Armeenia elanikkonnast 27 protsenti ning laste ärakasutamine on riigis levinud probleem.

Armeenias on puudus psühholoogidest ja sotsiaaltöötajatest ning nende koolitamine ongi üks Eesti Naisuurimus- ja Teabekeskuse projekti eesmärke. Projekti käigus tõstetakse samuti lisaks laste teadlikkusele ka sotsiaaltöötajate, psühholoogide ja pedagoogide teadlikkust laste väärkohtlemisest internetis, teatas välisministeerium.

Välisministeerium toetab ka Rahvusvahelise SOS lasteküla projekti vanemliku hooleta laste hariduse kvaliteedi tõstmiseks Armeenias, Aserbaidžaanis, Gruusias ja Valgevenes. Eesti eksperdid viivad neis riikides läbi koolitusi ning toetavad lapsekeskse õppesüsteemi kujundamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles