Solarise juht: noorte vahel puhkes juhuslik olmekähmlus

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval Solarises toimunut kommenteerib keskuse tegevjuht Anneli Palvadre kui täiesti tavalist olmekaklust. Edasise vältimiseks on keskus koos turvameeskonnaga välja töötamas lahendusi keskuse turvalisuse tõstmiseks. Vaata videot!

Solarise keskuse tegevjuhi Anneli Palvadre sõnul on loomulik, et noored kesklinna ja sealsetesse keskustesse kogunevad. «Solaris on ju meelelahutuskeskus ja 99 protsenti noortest peab end siiski korralikult ülal,» nentis ta. 

Palvadre sõnul oli pühapäeval juhtunud noortevaheline kaklus Solarise keskuse ligi viie aasta pikkuses ajaloos esimene taoline intsident. «Meil puudub vähemgi teadmine, et tegu oleks olnud rahvustevahelise vaenuga - pigem oli see ikkagi kahe seltskona vahel toimunud juhuslikku laadi olmekähmlus, mis sai alguse solvavast sõnast,» selgitas Palvadre.

Esmakordselt Solarises juhtunud kakluse valguses ütleb Palvadre, et selliseid konflikte võib Tallinnas esineda pea iga päev, lihtsalt enamus neist ei jõua avalikkuse ette.

«Turvafirma käitus väga operativselt, kaasas ka abijõud ja lahendas olukorra. Siiski ei olnud tagajärjed väga tõsist laadi, kuna igaks juhuks kohale kutsutud kiirabibrigaadil kohapeal midagi teha ei olnud.»

Palvadre sõnul annab keskus hoolimata sellest, et tegemist oli esmakordse juhtumiga endast kõik, et selline asi ei korduks. «Meie turvameeskond töötab hetkel kõgendatud tähelepanu režiimil ning neljapäevaks oleme kokku kutsunud ka ekspertkoosoleku, et arutada erinevaid võimalusi turvalisuse tõstmiseks.»

Võimalust kaaluda sissepääsukeeldu korda rikkunud noortele peab Palvadre liiga ekstreemseks. «Teoreetiliselt võib mõne konkreetse isiku puhul tulevikus ka selline meede kõne alla tulla, aga selleks peaks olema tegemist mingit laadi sihipärase ja korduva korda rikkuva tegevusega. Antud juhul oli konflikt meile teadaolevalt siiski pigem juhuslikku laadi ja miks karistada keeldudega neid noori, kes tulevad kaubanduskeskusse kinno, sööma või sõpradega kohtuma,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles