Vaata pilte: kabinetid ootavad uusi ministreid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahe uue ministrikoha loomine valitsusse mõjutab nii ministeeriumide ruumikorraldust kui isikkoosseisu.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete nõunik Gea Otsa ütles, et koos majandusminister Juhan Partsiga lahkuvad töölt kolm tema poliitilist nõunikku. Selline nõue on kirjas seaduses.

Ministeeriumis saab edaspidi olema senise ühe asemel kaks ministrit. «Seda, kui palju nõunikke kumbki uus minister kaasa võtab, me veel ei tea. See tuleb jutuks homme õhtul, kui nad on ametivande andnud,» ütles Otsa. Ametnikke tema kinnitusel ministeeriumisse igatahes juurde ei palgata.

«Kuna väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sullingule on ruumi vaja, värviti ühes suuremas ja esinduslikumas kabinetis üle seinad ja ta saab selle endale. Juhan Partsi kabinet jääb Urve Palole,» rääkis Otsa.

Sotsiaalministeerium selliseid detaile veel ei avalda. «Sotsiaalministeeriumis saab olema kaks ministrit ehk lisandub üks minister, kellel saab olema kaks nõunikku. Kuna ministrid annavad ametivande homme, saame alles nende tööle asudes läbi arutada muud vajalikud ümberkorraldused,» kommenteeris ministeeriumi avalike suhete juht Kristel Abel.

Homme asuvad teiste valitsuse liikmete kõrval ametisse majandus- ja taristuminister Urve Palo, väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling, sotsiaalhoolekande minister Helmen Kütt ning töö- ja tervishoiuminister Urmas Kruuse.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles