Aaviksoo: mina ei otsusta samba materjalide väljavahetamist

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Toomas Huik

Kaitseminister Jaak Aaviksoo kinnitusel ei saa tema otsustada, kas võidusamba klaaspaneelid tuleks mõne vähem muret valmistava materjali vastu vahetada, samuti usub ta, et ehitaja suudab lõpuks oma praagid parandada.


Aaviksoo sõnas, et võimalikust klaaspaneelide väljavahetamisest mõne muu materjali vastu tuleb rääkida võidusamba autoritega. «Siin on nii palju spekulatsioone praegu, alates ülekuldamisest kuni ülemuldamiseni. See on võidutöö autorite küsimus ja ma arvan, et kui nemad mingisuguste lahendustega välja tulevad, siis tuleb seda tõsiselt konsulteerida. Seda ei saa kindlasti teha kusagilt mujalt,» rääkis Aaviksoo.

Aaviksoo hinnangul ei ole mõtet kaaluda ka seda, kas sammast lappimise asemel uuesti ehitada. «Ma arvan, et küsimus ei ole isegi selles. See on ettevõtja lepingujärgne kohustus ning ma usun, et nad saavad sellega hakkama, välja arvatud valgustus, mille kohta meil on eraldi kokkulepe. Sellega inimesed tegelevad ja ma arvan, et edukalt.»

Kaitseminister kirjutas pärast laupäevast samba küljest liistu pudenemist oma blogis, et Vabadussõja võidusammas vajas püstitamist – seda tänuvõlga ei saanud enam kuhugi edasi lükata. «Ja küll ta saab seisma ka niisugusena, nagu ta seda väärib. Seda vastutust pole mul ka kuhugi delegeerida,» ütleb ta sissekandes.

Postimees.ee küsis ministrilt, mida ta vastutuse all silmas peab ja kas see võiks tähendada poliitlist vastutust? «Eks igaüks loeb seda, mis ta sealt välja soovib lugeda. Poliitiku vastutus on alati poliitiline, kriminaalne ta ju ei saa olla,» vastas Aaviksoo.

Minister täpsustas, et ta oleks tagasi astunud, kui keegi oleks liistu pudenemisel viga saanud. «Aga praegu, kui lepingupartner parandab oma lepingujärgseid kohustusi, siis ma soovin talle pigem jõudu selle probleemi lahendamisel. Mitte ei hakka kuidagi eriliselt käituma, mina praegusel hetkel ei näe selles asjas poliitilisi küsimusi,» ütles Aaviksoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles