Kalev lõpetas populaarsete kommide tootmise

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevuri komme enam ei toodeta.
Kaevuri komme enam ei toodeta. Foto: Liis Treimann / Postimees

2002. aastal kommivabriku Kalev ja Eesti Põlevkivi koostöö viljana turule tulnud Kaevuri kommide müügilt kadumine kurvastab nii põlevkiviettevõtet kui Kohtla kaevandusmuuseumi.

Kunagine Eesti Põlevkivi kommunikatsioonijuht Raivo Lott meenutas Põhjarannikus, et Kaevuri kommid sündisid põlevkiviettevõtte initsiatiivil.

«Mati Jostov (Eesti Põlevkivi tollane juht – toim.) rääkis Oliver Kruudaga (kunagine Kalevi omanik – toim.), et võiks hakata Kaevuri komme tegema. Panime paika värvid, nii et kui komm pooleks murda, meenutas selle helepruun värv põlevkivi,» rääkis Lott.

Ta lisas, et algusaastatel oli Kaevuri-nimeline maius väga populaarne.

ASi Kalev kommunikatsioonijuht Ruth Roht ütles, et Kaevuri kommide tootmine lõppes möödunud aasta sügisel väikeste müügikoguste tõttu. «Mõistame täielikult, et Ida-Virumaa inimesed tundsid selle kommisordi vastu erilist sümpaatiat – sündisid ju Kaevuri kommid kunagi spetsiaalselt sealseid kaevureid ja nende peresid silmas pidades. Alles hiljem jõudsid Kaevuri kommid müügile üle Eesti.»

Tema sõnul on Kalevi tootevalik väga lai – ligemale 200 nimetust – ning selle sisu vaadatakse pidevalt üle. «Väga väikeste müügikogustega tooted tuleb paratamatult mingil hetkel sortimendist välja arvata, et teha ruumi uutele, mida magusasõbrad meilt ootavad,» selgitas Roht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles