Gräzin: Tombergi lahkumine protestiks oleks kohutavalt lapsik

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Gräzin
Igor Gräzin Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

ERRi nõukogu liige Igor Gräzin ütles juhatuse liikme Hanno Tombergi ametist lahkumise kohta, et kui see on protest sporditoimetuse juhataja Marko Kaljuveeri ametist vabastamise vastu, on see samm lapsik.

«Tombergi avaldus tuli muidugi täieliku üllatusena ja äärmiselt ebameeldiva üllatusena, selleks polnud enamik nõukogu liikmeid valmis,» ütles Gräzin Kuku raadiole antud intervjuus.

«Kui nüüd Tomberg läheks ära protesti märgiks seoses Kaljuveeri vabastamisega, siis see oleks mulle pettumus selles mõttes, et see on nii kohutavalt lapsik, kui üldse olla saab,» rääkis Gräzin. «Siis Tomberg käituks nagu Inglismaa 19. sajandi lõpu ametiühingu liider, praegu on 21. sajand. Inimlikult saan ma aru, et sõber kaitseb sõpra ja nii edasi, aga sellisel juhtimise tasemel mulle tundub, et selliseid asju ei peaks tegema.»

Gräzin tuletas ka meelde, et ERRi nõukogu ei tegele spordisaadete sisuga, vaid teostab strateegilist juhtimist, tegeledes eelkõige raha ja planeerimisega, kuid tõdes, et kui Tomberg soovib omal soovil ametist lahkuda, pole nõukogul muud varianti, kui talle seda võimaldada.

«Tombergi lahkumine oleks kahtlemata kohutav kahju rahvusringhäälingule ja Eesti rahvale, sest ta on ikkagi väga kogenud, pika karjääriga ja – mis nendes valdkondades oluline – väga inimlik juht,» arvas Gräzin.

Rahvusringhäälingu juhatuse liige Hanno Tomberg esitas eile ERRi nõukogule teate, et kavatseb alates 1. juunist ametist lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles