«Hiidrotipere» supleb meediatähelepanus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto hiidroti tabanud pereisa Facebooki-kontolt.
Foto hiidroti tabanud pereisa Facebooki-kontolt. Foto: Facebook

Rootsi pere, kes pidi nende prügipange kõrval elanud 40-sentimeetrisest rotist vabanemiseks appi kutsuma kahjuritõrjujad, on nüüd muutunud tõelisteks kuulsusteks.

Ingliskeelses pressis «Ratzilla’ks» ristitud elukast vabanemise järel kolm nädalat tagasi tegid nad vaid mõned pildid hiidlooma laibast ega mõelnud palju edasi. Siis tekkis perele idee, et ehk pakkuda lugu end läbi puidu ja tsemendi kööki närinud loomast kohalikule kinnisvaraportaalile.

Rotiuudis muutus kiiresti hitiks kohalikus meedias ja kui ka ingliskeelne The Locali portaal pererahvaga juttu teinud oli, alustas tiiru ümber ingliskeelse meediamaailma.

Muuseas on asutud spekuleerima selle üle, kas hästisöönud arenenud riikides ongi rotid ka kopsakamaks muutunud. BBC andmeil selle kohta siiski tõestust pole.

Küll aga ütles Leicesteri ülikooli doktor Jan Zalasiewicz hiljuti BBC-le, et tulevikus võivad rotid kasvada ka lambasuuruseks. Tõsi, märkimisväärne muutus rottide suuruses olevat siiski väga kaugel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles