Hollandi jalgpallikoondise treeneripingile asuvad tõelised legendid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi jalgpallilegendist Ruud van Nistelrooy'st saab Hollandi koondise juures Guus Hiddinki abiline.
Hollandi jalgpallilegendist Ruud van Nistelrooy'st saab Hollandi koondise juures Guus Hiddinki abiline. Foto: SCANPIX

Hollandi Jalgpalli Liit teatas ametlikult, et pärast tänavu suvel toimuvat MMi asub koondise peatreeneriks legendaarne Guus Hiddink, kelle abitreeneriteks saavad endised koondislased Danny Blind ja Ruud van Nistelrooy. Kui Hiddinki asumine Hollandi koondise peatreeneriks oli juba varasemalt teada, siis nüüd said paika ka tema abitreenerid.

Hollandi koondise praegune juhendaja Louis van Gaal on juba varasemalt teatanud, et ta loobub MMi järel ametist. Van Gaali on seostatud siirdumisega Premier League’i ja kõige enam on teda paari pandud Tottenhamiga, kirjutab Eurosport.

Hiddink on Hollandi koondist juhendanud ka aastatel 1994 kuni 1998. 1998. aasta MMil viis ta Hollandi koondise poolfinaali. Lisaks on Hiddink peatreenerina juhendanud PSV Eindhovenit, Istanbuli Fenerbahcet, Valenciat, Madridi Reali, Rwal Betisi, Lõuna-Korea koondist, Austraalia koondist, Venemaa koondist, Londoni Chelseat, Türgi koondist ning viimati Mahhatškala Anžit.

Koondise abitreener Danny Blind on karjääri jooksul esindanud Hollandi koondist mängijana 42 korda ja suurema osa mängijakarjäärist veetis ta Amsterdami Ajaxis. Blind on ka praegu Hollandi koondise abitreener.

Van Nistelrooy vahetab abitreenerite pingil välja aga teise endise ründelegendi Patrick Kluiverti. 37-aastane van Nistelrooy pidas karjääri jooksul Hollandi koondise eest 70 mängu ja lõi 35 väravat. Karjääri säravamad aastad veetis ta Manchester Unitedis ja Madridi Realis.

Hiddinkiga sõlmiti kahe aasta pikkune leping ja juba praegu pandi ka paika, et 2016. aasta EMi järel saab koondise uueks peatreeneriks praegune abitreener Blind.

«Guus Hiddinki palkamisega panime ametisse hollandlasest treeneri, kellel on suur rahvusvaheline kogemus ning ta on seejuures olnud ka edukas. Danny Blind saab sellega veel kaks aastat aega, et tema käe all veel õppida ja end täiendada,» teatas Hollandi Jalgpalli Liidu direktor Bert van Oostveen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles