Allik ERRi pingetest: kas ringkaitse on parim probleemilahendus?

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik
Jaak Allik Foto: Peeter Kümmel / Sakala

ERRi nõukogu liige Jaak Allik (SDE) ütles ERRi sisepingeid kommenteerides, et võib-olla peaksid sealsed töötajad ringkaitse asemel probleeme tunnistama.

«Ma ei tea, kas ringkaitse on alati kõige parem vahend probleemide lahendamiseks – äkki tuleks probleemidele ausalt näkku vaadata ja ka töö sisulisele kvaliteedile,» ütles Allik. «Üks asi on, millised on spordisaated, teine asi, kuidas toimetust juhitakse ja siin ei ole ma kompetentne. Aga loen kommentaaridest, et spordisaadete kohta on palju pretensioone.»

Sporditoimetuse koostatud kirja, milles nad ütlevad, et ei pea pärast toimetuse juhataja Marko Kaljuveeri ametist vabastamist võimalikuks koostöö jätkamist ERRi juhatuse esimehe Margus Allikmaaga, suhtus Allik kriitiliselt. «Ma ei pea võimalikuks sellist suhtumist ühes asutuses. Ringhäälinguseaduse kohaselt ei vali ringhäälingu töötajad omale juhti. Juht on seaduse järgi paika pandud ja kui viimasel nõukogu koosolekul oli täiesti selge, et enamik nõukogust usaldab Margus Allikmaad, siis on küsimuse selline asetamine minu meelest kummaline,» rääkis ta.

Järgmisel nädalal tuleb ERRi nõukogu kokku, et töötajate koostatud kaht protestikirja arutada, kuid otsuseid vastu ei võeta, ütles Allik. «Järgmisel nädalal mingit ametlikku otsustamist nõukogu tasemel kindlasti ei toimu ja mis meil ka otsustada on – nõukogu kompetentsi ei kuulu Eesti rahvusringhäälingu töötajate tööle võtmine ja ametist vabastamine, meie kompetentsis on juhatuse moodustamine,» selgitas ta.

«Minu hinnangul Allikmaa ametist vabastamiseks alust küll ei ole. Kui ta soovib jätkata juhtimist, peab ta ise välja pakkuma variandid, kuidas töörahu on võimalik taastada. Ma ei näe, et kollektiiv poleks rahul Allikmaa kui juhiga, vaid nad ei ole rahul tema otsusega Kaljuveer vabastada,» lõpetas Allik.

ERRi töötajad koostasid ringhäälingu nõukogule kaks kirja, milles avaldavad pahameelt sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeri ametist vabastamise ja juhatuse liikme Hanno Tombergi lahkumise üle ning paluvad tekkinud sisepingeid analüüsida. Sporditoimetus teatab oma kirjas, et ei pea võimalikuks koostöö jätkamist ERRi juhatuse esimehe Margus Allikmaaga, kes Kaljuveeri ametist vabastada otsustas. Ringhäälingunõukogu hakkab kirjade sisu arutama järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles