Miinituukrid leidsid Loksa sadama lähedalt viis lõhkekeha

Martti Kass
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppuse käigus leitud lõhkekehade kahjutuks tegemiseks oodatakse luba.
Õppuse käigus leitud lõhkekehade kahjutuks tegemiseks oodatakse luba. Foto: Kaitseväe peastaap

Eile leidsid mereväe miinituukrid rahvusvahelise õppuse BALTOPS 2010 käigus Hara lahest viis  lõhkekeha.

Tuukrid leidsid lõhkekehad Loksa sadama lähistelt, esialgse hinnangu kohaselt võib tegemist olla süvaveepommide ja ühe lennukipommiga.

Ala, kus lõhkekehad asuvad, jälgivad merevägi ja õppusel osalevad laevad. Lõhkekehad tehakse kahjutuks esimesel võimalusel pärast keskkonna- ja merendusametkondade ning kohalike omavalitsusega kooskõlastamist.

Lõhkekehade kahjutuks tegemisel jälgitakse ohutus- ja keskkonnakaitse reegleid.

Eesti mereväe, NATO Miinitõrjeüksuse ja Balti Miinitõrjeeskaadri alused viivad  7.-18. juunini Hara lahes õppuse BALTOPS 2010 raames läbi miinitõrjeoperatsiooni.

Laevade ülesandeks on kindlustada 15. juunil Loksa rannas merejalaväelaste ning Kaitseliidu luurerühma turvaline maabumine USA Mereväe laevalt Gunston Hall.

15. juunil läbi viidav maabumisoperatsioon on kulminatsiooniks BALTOPS 2010 Eesti faasile, kus osaleb pea 500 merejalaväelast ning Eesti maaväe, mereväe ja õhuväe üksused.

Esmaspäeval alanud koostööõppusel harjutab USA merejalaväelastest ja Scoutspataljoni võitlejatest  moodustanud ühispataljon kaitseväe keskpolügoonil taktikalisi oskusi.

Hara lahes läbi viidaval miinitõrjeoperatsioonil osaleb õppusel kaheksa miinitõrjealust ning Eesti miinituukrigrupp ja alaotsingumeeskond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles