Vanad riided saab viia riidekonteinerisse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna jäätmekeskus soetas ja paigaldas linnaruumi 22 konteinerit eesmärgiga koguda inimestelt kokku ülearuseks muutunud tekstiili, riideid, jalanõusid ja mänguasju ning suunata need uuesti kasutusse.


«Riidekonteinerite paigaldamise eesmärgiks on vähendada segaolmejäätmete ja pakendijäätmete hulgas tekstiili, riiete, jalanõude ja mänguasjade osakaalu,» rääkis jäätmekeskuse juhataja Kertu Tiitso.

«Kogu arenenud maailm kogub kasutatud rõivaid olmeprügist eraldi. Tegemist on aastakümnete pikkuse traditsiooniga ning nüüdsest saab see võimalikuks ka Tallinnas. Loodame, et linnakodanikud võtavad meie algatuse omaks,» lisas ta.

Tiitso sõnul võib konteineritesse panna rõivaid (kulumisaste pole oluline, aga soovitavalt puhtad ja kuivad), jalatseid, rihmasid, nahast kotte. Samuti kodutekstiile, näiteks kardinad, voodipesu, käterätikud või laudlinad ning nii pehmeid kui plastmassist mänguasju.

Konteineritesse ei maksa panna koduelektroonikat, valgusteid ja muid elektrikaupu, köögitarbeid ja nõusid, õli- ja värviplekkidega või hallitanud tekstiilesemeid, katkiseid jalatseid, katkiseid mänguasju, raamatuid ja muud paberit, biojäätmeid ja pakendeid.

Konteinerite tühjendamise eest vastutab Humana Sorteerimiskeskus Asukohad on valitud vastavalt sellele, kus eeldatakse konteinerite kõige aktiivsemat kasutust. «Üldjuhul on riidekonteinerid paigaldatud kaupluste juurde ja nii-öelda eramaale. Kauplused võtsid meie idee väga positiivselt vastu,» ütles Tiitso.

Kesklinnas on riidekonteinerid näiteks Keskturu taga Keldrimäe tänaval ja Pärnu maantee viadukti kõrval, Kristiines Sõpruse Rimi juures, Nõmmel Männiku tee ja Pärnu mnt 453G Säästumarketite juures. Konteinerite asukohad tehakse järgmisel nädalal teatavaks veebilehtedel www.humanae.ee, www.prugi.ee ja www.tallinn.ee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles