Balti ametiühingud pöördusid ühiselt Maxima poole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolme Balti riigi ametiühingute keskliidud saatsid Maxima kaubandusketi emaettevõttele pöördumise, milles algatavad läbirääkimised Maxima personalipoliitika muutmiseks kõigis kolmes riigis korraga. Pöördumine on ajendatud sügisesest poevaringust Riias ja ka avalikkuse ette jõudnud juhtumitest, kus Maxima pole täitnud kohalikke tööseadusi.

Eesti poolt ühispöördumisele allkirja andnud ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson ütles, et pöördumise toon oli rõhutatult heatahtlik, kuid nõudlik. «Tahame aidata taastada Maxima head nime, aga selleks peab muutuma ka kaubandusketi personalipoliitika,» rääkis ta.

Eestis kuuluvad Maxima töötajad teenindus- ja kaubandustöötajate ametiühingusse. Selle juhi Elle Pütsepa sõnul on kontsern oma käitumist viimastel aastatel küll pisut parandanud, kuid jätkuvalt tekitab töötajates rahulolematust ebaselge palgapoliitika, pidev töötajate puudus ja ebapiisav töö korraldamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles