Lavrov: snaiperite tegevust Maidanil koordineeris Paremsektor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremsektori poolehoidja partei lipuga Kiievis ülemraada juures.
Paremsektori poolehoidja partei lipuga Kiievis ülemraada juures. Foto: SCANPIX

Moskva valduses olevate andmete järgi koordineeris Kiievis inimesi tulistanud snaiperite tegevust Paremsektor, rääkis Vene välisminister Sergei Lavrov.

«Meil on arvukalt andmeid, mida olen jaganud meie partneritele selle kohta, mis saatkond oli Paremsektoriga regulaarselt ühenduses, ja kus selle juhid käisid pidevalt ning kelle esindajad viibisid Maidanil ehitistes, mis olid Paremsektori kontrolli all, kust see juhtis paljusid korrarikkumisi, muu hulgas ka snaiperite tegevust,» jutustas ta Pervõi Kanalile.

«Meil on sellised andmed olemas,» lisas minister.

Lavrov kinnitas, et Moskva on jaganud kahtlusi läänepartneritega. «Ma ei või 100-protsendiliselt väita, kuid on väga palju fakte, mis seda kinnitavad. Loomulikult, neid on vaja kontrollida. Loodan, et uurimine, millest Ukraina praegused liidrid on rääkinud, viiakse lõpuni välja ja ei panda kalevi alla,» ütles minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles