Saarts: Reformierakond proovib siseministeeriumis saavutuda suuremat kontrolli

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts
Tõnis Saarts Foto: Peeter Langovits

Politoloog Tõnis Saarts märkis, et siseministeeriumi enda valdusesse saamisega proovib Reformierakond saavutada seal suuremat kontrolli ja ühtlasi vältida kaitsepolitsei huviorbiiti sattumist.

Siseministri koha hõivamisega võib Reformierakond viia seal läbi muudatusi, mis vähendaks reformierakondlaste sattumist Kapo huviorbiiti, ütles Saarts ERRi uudisteportaalile.

Ta spekuleeris, et juba tükk aega on olnud näha Reformierakonna poliitikute muret ja ärevust, kui nad nägid, mis juhtus Keskerakonnaga mõned aastad tagasi, kui partei sattus Kapo huviorbiiti ja ilmselt üritatakse seda ministeeriumit kontrollides asju korrastada nii, et sellised asju enam ei tuleks või vähemalt ei ole need Reformierakonna pihta suunatud. «Andes siseministeeriumi koalitsioonipartneri kätte aga ei saa Reformierakond olla nii kindel, et asjad lähevad seda rada pidi, mida nemad sooviksid,» lisas Saarts.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk ütles Saartsi spekulatsiooni kommenteerides, et Eesti on õigusriik ja toimib nii, et siin maksavad seadused, toimib sõltumatu uurimine ja kohtupidamine ning praegust rahvusvahelist olukorda hinnates on eriti oluline, et julgeoleku eest vastutavad ministeeriumid - välis-, kaitse-, sise - oleksid varasemat valitsuskogemust omavate inimeste vastutusel ja just see oli põhjus, miks oli tähtis, et Hanno Pevkur siseministri haldusala vastutada võtaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles