USA portaal: Kiievis tulistanud snaiperiteks olid eriüksuse Alfa liikmed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusvastased sattusid Kiievis snaiperite tule alla 20. veebruaril.
Valitsusvastased sattusid Kiievis snaiperite tule alla 20. veebruaril. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide uudisteportaali Daily Beast valduses olevatest fotodest ja videotest selgub, et Kiievi Iseseisvuse väljakul olevaid meeleavaldajaid tulistasid Ukraina julgeolekujõudude snaiperid.

Enam kui 50 inimest sai surma 20. veebruaril, mis oli valitsusvägede ja opositsiooni poolehoidjate omavaheliste kokkupõrgete kõige verisem päev. Paljud maidani osalised hukkusid snaiperi käe läbi.

Samal hommikul Ukraina julgeolekuteenistuse hoovis tehtud fotodelt hakkab silma mitmeid mehi, kel on snaiperrelvi ja Kalašnikovi automaadi modifikatsioonide. Daily Beasti küsitletud ekspertide sõnul on tegemist terrorismivastase eriüksuse Alfa liikmetega.

Venemaa on varem öelnud, et täpsuslaskuriteks võisid olla tollase opositsiooni palgatud provokaatorid. Täna aga rääkis välisminister Sergei Lavrov, et snaiperite tegevust koordineeris tõenäoliselt Paremsektor.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles