Klitško soovitab Tõmošenkol mitte osaleda presidendivalimistel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UDARi juht Vitali Klitško.
UDARi juht Vitali Klitško. Foto: SCANPIX

Erakonna UDAR juht Vitali Klitško kutsub Julia Tõmošenkot üles loobuma kandideerimast Ukraina erakorralistel presidendivalimistel 25. mail.

Klitško tegi taolise ettepaneku Saksa väljaande Bild vahendusel.

«Küsitluste järgi on Petro Porošenkol suurim toetus ja seetõttu mina toetan teda. Poleks paha, kui Julia Tõmošenko võtaks vastutuse ja toetaks Porošenkot.»

«Meie riigi ees seisab mitte üksnes vajadus viia ellu tohutuid reforme, vaid meid ähvardab ka Venemaa sõjaline sissetung. Seetõttu ütlesin juba ammu: me peame kõigi demokraatlike parteide poolt esitama ühise presidendikandidaadi, et riiki mitte rohkem lõhestada,» rõhutas Klitško.

See, et tema isiklikult otsustas presidendiks mitte pürgida, ei tähenda soovimatust soodustada ümberkorraldusi Ukrainas. «Põhilised reformid algavad Kiievis, kõik sõltub pealinnast,» märkis Klitško, kes otsustas kandideerida 25. mail toimuvatel valimistel Kiievi linnapeaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles