Uus koalitsioon ei kavatse maavanemaid välja vahetada

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue valitsuse esimene istung.
Uue valitsuse esimene istung. Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide koalitsioon ei kavanda maavanemate väljavahetamist, kuigi 15 maavanemast kaheksa on eelmisesse võimuliitu kuulunud Isamaa ja Res Publica Liidu liikmed, kuus maavanemat on Reformierakonnast ja üks on parteitu.

Kaheksast Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluvast maavanemast kolme - Järva, Rapla ja Viljandi - maavanema ametiaeg lõpeb juba sel aastal. vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk ütles, et ta ei näe põhjust, miks peaks tööga hästi hakkama saavaid maavanemaid välja vahetama hakkama, samas aga lisas ta, et kui maavanema ametivolitused lõppevad, siis konsulteerib siseminister kindlasti ka koalitsioonipartneriga.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna peasekretär Indrek Saar ütles, et esimeste maavanemate ametiaja lõpuni on veel mitu kuud aega ning seda, kes saavad uuteks maavanemateks arutatakse alles siis, kui aeg sinnamaani jõuab.

Saar lisas, et erakondlik kuuluvus ei tohiks maavanemaks saamist takistada ega ka soodustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles