Tapmiskatse tõi 17-aastase vangistuse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtus käitus Jaanus Kolpakov vaguralt, väites, et tema ei paigaldanud pliidi sisse pommi. Tõendid näitavad siiski muud.
Kohtus käitus Jaanus Kolpakov vaguralt, väites, et tema ei paigaldanud pliidi sisse pommi. Tõendid näitavad siiski muud. Foto: Margus Ansu

Mullu 14. aprillil kärgatas Tartus Võru ja Õnne tänava nurgal asuvas kahekorruselises puumajas plahvatus. Teise korruse korteril lendasid aknad eest. Esialgu kahtlustasid elanikud gaasiplahvatust, uurimise käigus selgus aga, et asjalood on tõsisemad.

Väljakutsele reageerinud päästjad evakueerisid majast 21 inimest. Kogu ümbruskond oli klaasikilde täis. Politsei sulges Võru ja Õnne tänaval liikluse, et demineerijad saaksid sündmuspaika paremini uurida. Kuna korteris ei olnud gaasipliiti, välistasid nad kohe gaasiplahvatuse võimaluse.

Plahvatuse üle elanud naine oli saanud vigastada ning kiirabi viis ta haiglasse. Õhtupoole lubati teised majaelanikud koju tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles