Eesti rallimehed vallutasid ootamatult MM-sarja

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kruuda ja Martin Järveoja sihivad tänavu WRC2 sarjas kõrget kohta. Pilt on tehtud Rootsi rallil.
Karl Kruuda ja Martin Järveoja sihivad tänavu WRC2 sarjas kõrget kohta. Pilt on tehtud Rootsi rallil. Foto: Toni Ollikainen

Eesti parimad rallimehed leidsid pärast mullust vaikset hooaega võimalusi liituda MM-sarjadega.  

Endine tipprallisõitja, nüüd Ralli Estonia korraldamisega tegeleva Urmo Aava hinnangul kulgeb areng sinusoidi kombel ja Eesti ralli on just praegu teel mööda tõusukõverat üles. Sellele arvamusele on raske vastu vaielda, sest kui veel mullu võis MM-rallidelt leida vaid ühe Eesti piloodi, siis tänavu osaleb MM-sarjades koguni kuus Maarjamaa kihutajat.

Nii suur polnud Eesti rallimeeste seltskond ka kümmekonna aasta taha jäävatel hiilgeaegadel, kui Markko Märtin heitles veel kõige teravamas tipus ja Aava ise püüdis juunioride tiitlit. Pärast nende meeste taandumist ja Ott Tänaku eemaldumist M-Spordist jäi näiteks mullu MM-sari eestlaste jaoks kaugeks. Sander Pärn osales küll juunioride WRC-sarjas, kuid ülejäänud noortel ja ilmselgelt perspektiivikatel eestlastel nappis MMi jaoks raha.      

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles