Väljaanne: Briti snaiper tappis kuus Talibani mässulist praktiliselt ühe lasuga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti snaiper tappis kuus Talebani mässulist praktiliselt ühe lasuga
Briti snaiper tappis kuus Talebani mässulist praktiliselt ühe lasuga Foto: SCANPIX

Briti väljaanne The Telegraph kirjutab, et  Suurbritannia armee snaiper tappis Afganistanis  praktiliselt ühe lasuga kuus Talibani mässulist.

Snaipri kuul tabas enesetapupommitaja vestis olnud päästikut, pomm plahvatas ja tappis selle isiku ning ta lähedal olnud viis inimest.

20-aastane kapral tabas Talibani võitlejat 850 meetri kauguselt.

Juhtum leidis aset 2013. aasta detsembris, kuid see sai avalikuks alles nüüd.

Mitusada Briti ja Afganistani sõdurit viisid Lõuna-Afganistanis Helmandis läbi ühisoperatsiooni kui nad sattusid vastamisi mässulistega.

Snaiper märkas, et üks vastastest liikus puude ligidal, tal oli relv ning ta valmistus sihtima.

«Snaiper tulistas ja see mees lendas õhku. Raadioühenduses oli katkestus ja siis kostus snaipri sõnum: ma vist tapsin enesetapupommitaja,» teatas Briti meediale kindralleitnant Richard Slack.

Briti armee snaipri nime ei avalikustanud. Teada on, et ta kasutas täpsusrelva L115A3, mille Briti armee võttis Afganistanis kasutusele 2008. aastal.

Ligi kilomeetri kauguselt tulistatud kuul tabas sihtmärki ideaalselt. Briti militaarasjatundjate sõnul on L115A3 disainitud selliselt, et sellega oleks võimalik tabada 600 meetri pealt.

Pärast lahingut ja pommitaja kahjutuks tegemist leiti paigast veel teine, kasutamata pommitusvest, milles oli 20 kilogrammi lõhkeainet.

NATO juhitavad rahvusvahelised julgeolekuabijõud (ISAF) tuuakse Afganistanist ära selle aasta lõpuks.

Briti väeüksused on nende kontrollitavas Helmandis hakanud piirkonda üle andma Afganistani väeüksustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles