Leedu: õhuturbemissiooni põhibaasiks jäägu Šiauliai

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Šiauliai peab jääma NATO õhuturbemissiooni põhibaasiks ning Eesti ettepanek paigutada osa hävitajaid Ämarisse väärib kaalumist siis, kui selleks tekib vajadus, leiab Leedu kaitseminister Juozas Olekas.


Tema sõnul ei olnud Leedul märtsis USA-st saadetud täiendavate hävitajate vastuvõtmisega mingeid probleeme.

«Šiauliai õhuväebaas jääb õhuturbemissiooni põhibaasiks. Täiendavalt saabuvate hävitajate paigutuskoha otsustavad lennukeid saatnud pool ja NATO ühendväejuhatuse staap, kes vastutab missiooni täitmise eest. Lisandunud hävitajad mahtusid Šiauliaisse kenasti ära,» ütles Olekas BNS-ile.

«Kõigile sobib meie baas, selle varustatus, teenindus ja õigeaegne reageerimine. Teen ettepaneku jääda selle dislotseerumispaiga juurde. Kui tekivad täiendavad vajadused, siis arutatakse,» lisas Olekas.

Eesti välisminister Urmas Paet tervitas teisipäeval Brüsselis NATO välisministrite kohtumisel lennukite arvu suurendamist Balti õhukaitsemissioonil ning pakkus Balti riikide õhukaitse täiendavaks baasiks Ämari lennubaasi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles