Meeritsa koduklubi ja Chelsea kahtlased skeemid võeti uurimise alla

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Meerits (esiplaanil) Vitesse treeningul
Marko Meerits (esiplaanil) Vitesse treeningul Foto: Arnhemi Vitesse

Eesti jalgpalluri Marko Meeritsa koduklubi Vitesse Arnhemi ja nendega tihedalt seotud Londoni Chelsea suhted on Hollandi jalgpalliliidu KVNB poolt võetud uurimise alla.

Uurimine on algatud toetudes Vitesse endise omaniku Merab Jordania väidetele nagu oleks Londoni klubi end seganud Arnhemi siseellu ning on soovinud, et klubi ei kvalifitseeruks UEFA Meistrite Liigasse, vahendab Soccernet.ee Inglismaa meediat.

Chelsea ja Arnhemi headest suhetest annab märku ka tõsiasi, et Londoni klubi on Hollandisse laenule saatnud tervelt neli mängijat: Christian Atsu, Lucas Piazoni, Bertrand Traore ja Patrick van Aanholti. Peamiseks põhjuseks, miks klubid omavahel hästi läbi saavad on fakt, et klubide omanikud Roman Abramovitš ja Aleksandr Tšigrinski on omavahel lähedased sõbrad.

Inglise tippklubi on Jordania väited tagasi lükanud ning kinnitanud, et Vitesse näol on tegemist iseseisva klubiga, kelle kvalifitseerumine Meistrite liigasse tuleks neile ainult kasuks. Küll on aga Hollandi jalgpalliliit võtmas Jordania sõnu väga tõsiselt ning alustanud uurimist, et veenduda kohaliku liiga rikkumatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles