Türgi kahtlased voolukatkestused: kasside või ärimeeste töö?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Türgi energiaminister Taner Yıldız süüdistas valimisõhtul häältelugemise ajal üle riigi juhtunud elektrikatkestustes kasse, märgib ajaleht Hürriyet, et enamik pimeduse toonud elektrilüliteist üle riigi kuulub 17. detsembril alanud korruptsiooniuurimisega seotud ärimeestele.


Valimisõhtul kadus vool rohkem kui 20 provintsis üle Türgi. Üks pimedamaid kohti oli Istanbuli Euroopa-osa. Seda linna varustab vooluga BEDAŞ – firma, kelle juht Mehmet Cengiz sai õiguse ehitada Istanbuli kolmas lennujaam, projekt, mida seostatakse tohutu korruptsiooniga.

Riigi keskosas Kayseris, kus samuti elekter pühapäeval kadus, juhib elektrifirmat aga näiteks just tagasi Kayseri meeriks valitud Mehmet Özhaseki.

Sihilikult elektrikatkestuse tekitamine on Türgis ebaseaduslik. Energiafirmad peavad juba riigihangetel osaledes lubama, et nad ei võta voolu ära muidu, kui plaanipäraste katkestuse ja sellistest asjaoludest nagu looduskatastroof põhjustatud eriolukordade puhul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles