Ümber maailma purjetav Abby leiti elusana üles

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
California teismeline Abby Sunderland
California teismeline Abby Sunderland Foto: SCANPIX

Üksinda ümber maailma purjetav 16-aastane Abby Sunderland leiti elusana ja tervena üles, teatas tema perekond.

Neiu asus enam kui 3220 kilomeetri kaugusel nii Aafrikast kui Austraaliast, kui ta edastas hädasignaali, vahendas BBC.

India ookeanil viibinud noor purjetajaja oli kadunud eilsest saadik. Eile hommikul teatas ta satelliittelefoni vahendusel, et võitleb 7-meetriste lainete ja tugeva tuulega.

Abby isa Laurence Sunderland rääkis ABC Newsile, et tema tütre purjekas Wild Eyes on leitud ja Abby on selle pardal. «See on tohutult suur, fantastiline ja põnev uudis,» ütles ta.

Purjekat märkasid Austraalia lennuki Airbus A330 pardal olnud päästeametnikud.

«Wild Eyes on püsti, kuid purjeka taglas on all,» kirjutasid Abby vanemad blogisse.

Abby Sunderland liigub oma venna Zaci jalajälgedes, kes sooritas oma ümbermaailmareisi purjekal 2009. aastal 17-aastasena.

Ameeriklanna asus teele jaanuaris, üritades purustada oma venna püstitatud rekordit ning saada noorimaks üksi ümber maailma ilma vahepeatusteta purjetanud inimeseks.

Tema plaane tabas tagasilöök, kui ta oli sunnitud aprillis purjeka parandamiseks põikama sisse Lõuna-Aafrikasse Kaplinna sadamasse.

Sunderland on viis kuud noorem kui austraallanna Jessica Watson, kes purjetas ümber maailma üksi, ilma abi ja vahepeatusteta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles