Go Bus: toetame palgatõusule suunatud initsiatiive

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Go Busi kinnitusel toetavad nad bussijuhtide palgatõusu.
Go Busi kinnitusel toetavad nad bussijuhtide palgatõusu. Foto: Margus Ansu

AS-i GoBus juhataja Enn Randmaa sõnul toetab Go Bus initsiatiive, mis võimaldaksid tõsta bussijuhtide palka.

«Kuigi Go Busi bussijuhtide palgatase on sektori keskmine, on bussijuhtide vastutus suur ning soov suurema palga saamiseks igati õigustatud. Meiegi sooviks on maksta bussijuhtidele paremat töötasu,» kommenteeris Randmaa.

«Kahjuks keskendub  tänane reisijateveo hangete läbiviimise praktika odavaima vedaja leidmisele. Go Bus bussihangetel alapakkumisi teinud ei ole. Selged sammud tellijate poolt alapakkumiste lõpetamiseks tuleksid kasuks kogu bussisektorile,» lisas ta.

Teise lahendusena näeb Go Bus riigi poolsete dotatsioonide indekseerimist kord kvartalis, nagu see toimib näiteks Tartu linnatranspordi puhul. «Täna, mil indekseerimine toimub kord aastas ning teenuse osutamisest saadav marginaal on õhuke, ei jäta see aastase perioodi peale jagatuna ettevõttele suurema palga maksmiseks piisavalt vabu vahendeid,» leidis Randmaa.

Go Bus on enda kinnitusel ametühingutega läbirääkimisteks ka edaspidi avatud.

Transpordi ametiühing korraldas täna hommikul  Tartus, Pärnus ja Kuressaares piketid, et Tarbuse ja Go Busi ettevõtetes nõuda bussijuhtide palgatõusu ja juhtida tähelepanu bussinduses valitsevatele probleemidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles