Küsitlus: populaarseimad presidendikandidaadid on Porošenko ja Tõmošenko

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko (paremal) on arvamusuuringute järgi populaarseim presidendikandidaat.
Petro Porošenko (paremal) on arvamusuuringute järgi populaarseim presidendikandidaat. Foto: SCANPIX

Ukrainas hiljuti korraldatud küsitlus näitab, et 21 protsenti hääleõiguslikest kodanikest on lähenevatel presidendivalimistel valmis toetama Petro Porošenkot.

Uuringufirma Reiting korraldatud küsitluse järgi toetab endist peaministri Julia Tõmošenkot, kes on Batkivstšina presidendikandidaadiks, 11 protsenti.

Kümme protsenti on valmis toetama UDARi liidrit Vitali Klitškot, kes teatas aga juba 29. märtsil, et ei kavatse presidendiks pürgida ja kutsus demokraatlikke jõude üles toetama Porošenkot.

Kuus protsenti vastanutest toetas Serhi Tigipkot. Kolmeprotsendise toetuse osaliseks said Anatoli Gritsenko, Oleh Tjahnõbok, Mihhail Dobkin ja Petro Simonenko.

Lääne-Ukrainas oli kandidaatide esikolmik Porošenko (34 protsenti), Klitško (23 protsenti) ja Tõmošenko (17 protsenti). Ida-Ukrainas oli esikolmik Tigipko (11 protsenti), Dobkin (8 protsenti) ja Porošenko (7 protsenti) ning Kesk-Ukrainas Porošenko (34 protsenti), Tõmošenko (16 protsenti) ja Klitško (12 protsenti).

Kui presidendivalimiste tulemuse väljaselgitamiseks läheks vaja ka teist vooru, siis seal koguks Porošenko 36-protsendise toetuse.

Ukraina erakorralised presidendivalimised leiavad aset 25. mail.
'
Reiting uuris inimeste eelistusi 14. – 26. märtsil, küsitledes 1200 Ukraina kodanikku, kel vanust enam kui 18 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles